Zet de stap naar een gezond(er) leven

Ontdek verschillende initiatieven in Zuid-West-Vlaanderen die jou kunnen begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Wat is jouw gezond doel?

Kies één van deze doelen en ontdek hoe je dé stap kan maken naar gezonde gewoontes.

Gezonder leven en je risico op diabetes type 2 verkleinen?

Een gezonde leefstijl is cruciaal om gezondheidsproblemen te voorkomen. Door gezond te eten, voldoende te bewegen en niet te roken kan je het risico op diabetes type 2 met meer dan de helft verkleinen. Het goede nieuws is dat je er niet alleen voor staat. Wil je gezonder leven maar weet je niet hoe hieraan te beginnen?

Test je risico op diabetes type 2

Benieuwd wat jouw risico op diabetes is? Vul de test in via www.gezondheidskompas.be of ga langs bij je huisarts of apotheker.

Infosessies HALT2Diabetes

Doe mee aan de infosessies HALT2Diabetes en kom alles te weten over gezonder leven, hoe je diabetes type 2 kan voorkomen en hoe je kan deelnemen aan de gratis groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing.

Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing

In 6 opeenvolgende groepssessies van anderhalf uur ga je, onder begeleiding van een diëtist, praktijkgericht aan de slag met eetgewoonten en leer hoe je gezonder kan gaan eten.

Beweging Op Verwijzing

Ook nood om meer te bewegen in je dagelijkse leven? Doe een beroep op een Bewegen Op Verwijzing-coach. Je huisarts kan je doorverwijzen naar zo'n coach, geen personal trainer, in jouw buurt tegen een erg lage prijs. Die coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen zodat jij meer kan bewegen, op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel.