Mood

Wist je dat…de geur van sinaasappel je humeur verbetert?

De geur heeft een directe invloed op ons limbisch systeem, dat onze emoties reguleert. Dit verklaart waarom bepaalde geuren herinneringen oproepen en ons gedrag beïnvloeden. Aromatherapie maakt gebruik van geuren om fysieke en mentale gezondheid te stimuleren. Ontdek hieronder verschillende manieren om sinaasappelgeur en andere geuren te gebruiken, zoals etherische olie in bad, huisparfums, geurzakjes en meer.

De geur bereikt via de receptoren in de neus het limbisch systeem. Het limbisch systeem (hersenen) staat in voor de regulatie van emoties. Dit verklaart waarom sommige geuren herinneringen oproepen. Op deze manier kan geur dus heel veel invloed uitoefenen op de processen in je hersenen en uiteindelijk op je gedrag. De geur van sinaasappel helpt tegen zenuwachtigheid, zorgt voor energie en blijheid.

Het gebruik van geuren voor het stimuleren van je fysieke en mentale gezondheid heet aromatherapie. Je kunt de geur van sinaasappel, en vele andere, op verschillende manieren gebruiken. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Doe enkele druppels van etherische olie in je bad
  • Koop een huisparfum met een geur naar jouw keuze
  • Leg geurzakjes in je kasten
  • Gebruik etherische olie in de sauna, hammam of een aroma-diffuser.
  • Plaats geurstokjes of brandt speciale geurstokjes op