Mood

Ontspannen in 2 minuten met box-breathing: de sleutel tot succes

Het belang van ademhaling voor rust en welzijn is geen geheim meer. Over de hele wereld worden ademhalingstechnieken en oefeningen gebruikt om stress te verminderen, energie te verhogen en focus te bevorderen. In deze blog ontdek je verschillende methodes, maar beginnen we met de eenvoudige en effectieve box-ademhalingstechniek.

Het is geen geheim meer dat ademhaling een onmisbaar element is in het vinden van rust en welzijn. Het is het enige hulpmiddel dat je altijd bij hebt en altijd kunt raadplegen. Ademhalingstechnieken worden overal ter wereld op verschillende manieren en in verschillende culturen gebruikt. 

Ademhalingstechnieken en oefeningen verminderen stress, geven je meer energie, zorgen voor meer focus, zorgen voor meer lichaamsbesef, kunnen vetverbranding stimuleren, stimuleren mindfulness...

Als er zoveel oefeningen en technieken zijn, welke moet je dan doen? Voel je vrij om te experimenteren en onderzoek te doen naar verschillende methodes. Een oefening die gemakkelijk uit te voeren, snel te leren, en zeer effectief kan zijn in stressvolle situaties is box-breathing.
Box-breathing houdt in dat je zult ademen in de vorm van een vierkant (of box).

Blog - Box Breathing by DariiaDay

 

 

 

Hoe voer je het uit?

  • Zorg dat je mooi rechtop zit of neerligt. Zoek een houding die je even kunt volhouden.
  • Focus op jezelf en je lichaam.
  • Adem nu vier tellen in via de neus en houdt de adem vier tellen vast.
  • Vervolgens adem je vier tellen uit langs de mond, alsof je op een strootje blaast, en houd je opnieuw de adem vier tellen vast.
  • Herhaal dit proces minstens 3 keer

Bijvoorbeeld: 3x 4 – 4 – 4 – 4
 

Is vier tellen te lang? Voel je dan vrij om het met drie of twee tellen te proberen. Indien je erg gestrest bent is het aangeraden om langer uit te ademen dan in te ademen.

Bijvoorbeeld :  3x 2 – 2 – 4 – 2