Food

Detox water

Water is essentieel voor ons welzijn, maar het kan lastig zijn om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen. In deze blog ontdek je hoe je je waterinname kunt verhogen met heerlijk smakend detox water. Voeg fruit, groenten en kruiden toe aan je water voor extra smaak en gezondheidsvoordelen. Ontdek ook handige tips om je waterinname bij te houden en te stimuleren.

Zonder water is een mens zoals een vis op het droge. Het is niet gemakkelijk om tijdens drukke periodes de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,5L water te behalen, ook al is dit echt belangrijk.

Het drinken van water is een must voor het hydrateren van je lichaam, de opname en transport van voedingsstoffen in de darmen, het regelen van de lichaamstemperatuur, het hydrateren van de huid….

Voor sommigen is het struikelblok het gebrek aan smaak. Je kunt een leuke touch toevoegen aan je drinkfles door je water om te toveren tot detox water. Detox water is water dat je aanvult met fruit, groenten, kruiden of superfoods. Deze laat je een tijd trekken (in de koelkast) waardoor er een soort 'thee' ontstaat van de verse ingrediënten. Deze ingrediënten hebben vaak gezondheidsbevorderende en ontgiftende eigenschappen wat goed is voor de afvoer van afvalstoffen (zoals citroen). Je gebruikt best een glazen pot om de thee te maken. Plastic kan schadelijke stoffen afgeven aan het water. Ook al is het weinig, je kan het beter uitsluiten. Was ook zeker de ingrediënten om te vermijden dat er pesticiden in je drank terecht komen.

Voeg aan een grote hoeveelheid water de ingrediënten toe naar jouw voorkeur. Houd je van zuur? Voeg dan iets meer citrusvruchten toe. Laat deze enkele uren trekken. Hoe langer je wacht, hoe intenser de smaak.

Enkele smaak ideetjes

  • Groene thee limoen en munt
  • Limoen citroen en sinaasappel
  • Aardbei basilicum
  • Appel kaneel en vanille

Andere tips voor net dat ietsje meer water te drinken

  • Herinneringsnotificatie: download een app die je helpt bij het bereiken van je dagelijkse doelen. Is jouw doel het drinken van 1,5L per dag? Laat de app een herinnering sturen wanneer je moet drinken. Een voorbeeld van zo’n app is NewU. Je kunt soortgelijke notificaties ook instellen op een smartwatch of gewoon weg met een herhalende wekker op je gsm.
  • Drinkfles met streepjes: koop een drinkfles die indiceert hoeveel water je al hebt gedronken. Dit maakt het gemakkelijker om bij te houden waar je staat en hoeveel je nog moet drinken.