Food

Gezonde tussendoortjes op het werk

We weten allemaal dat het niet altijd gemakkelijk is om tussendoortjes te vinden die zowel lekker, gezond én vullend zijn. Toch zijn er veel opties die jouw pauze extra smakelijk kunnen maken. Welke zijn dit dan? In deze blog vind je een lijstje terug waar je eventueel wat inspiratie kunt uit halen.

  • Fruit. Fruit zit vol vezels wat goed is voor de werking van je darmen. Ze zitten uiteraard ook boordevol vitaminen die bijdragen aan je gezondheid en immuunsysteem. Zo bevatten appels vitamine A wat is goed is voor je ogen. Daarnaast is fruit ook verfrissend.
  • Rauwkost. Wist je dat de consumptie van groenten nog belangrijker is dan fruit? Je kunt dus ook wortels, bloemkool, tomaatjes, komkommer, radijzen of zelfs paprika in stukjes snijden en meenemen. Combineer dit met een lekker dipsausje of spread zoals hummus. Inspiratie nodig? Check 10 gezonde dipsaus recepten voor elke gelegenheid! (drogespieren.nl)
  • Maïswafels of rijstwafels. Rijstwafels of maïswafels zijn laag in calorieën, maar toch lekker van smaak. Indien je ze toch te droog vindt kun je er bijvoorbeeld wat pindakaas op smeren.
  • Yoghurt: Yoghurt is ook goed voor je darmen en zorgt ervoor dat je calcium binnenkrijgt.
  • Noten: Noten zijn misschien hoog in vetgehalte en calorieën, maar dit zijn gezonde vetten. Ook deze zitten vol vitaminen. Pas wel op dat de noten onbewerkt zijn! Een zak paprika borrelnootjes is niet gezond. Aangeraden hoeveelheid is een klein handje vol.
  • Zelf maken: Diegenen die bakken een ontspanning vinden of last hebben van intoleranties, kunnen natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Voorzie je eigen tussendoortjes of deel ze gerust met je collega’s. Inspiratie via: 10x gezonde koekjes voor bij de koffie - Chickslovefood
  • Koekjes en snacks: Heb je geen tijd om zelf iets klaar te maken of ben je geen keukenprins(es)? Dan moet een readymade koekje of snack uit je supermarkt ook wel eens kunnen. Kies dan wel voor koekjes zonder palmolie, eieren en artificiële ingrediënten. Deze zijn 100% organic en rijk aan vezels. Of voor een gezonde snack zonder toegevoegde suikers, conserveermiddelen en E-nummers.