Samen bouwen we aan een warme werkplek waar jouw welzijn centraal staat

Bekijk de thema’s.

Ons vitaliteitsprogramma omvat 3 pijlers die de energie een echte boost geven, en ook ‘goesting’ geven om elke dag naar het werk te komen. Met deze thema's reiken we onze collega’s een duurzame levensstijl aan.

Doe mee aan één van onze activiteiten

Opening loopbaan Hoog Kortrijk op 25 april

Op 25 april om 12u opent Sport Vlaanderen de Loopbaan Hoog Kortrijk. Dit zijn verschillende bewegwijzerde loop-/wandelroutes met afstanden van 1,6 km tot 6,6 km.

Solidaris buitenspelkoffer

Bij de opening van de nieuwe refter op het gelijkvloers van het Moysoncentrum, lanceert de werkgroep bewegen i.s.m. S-Sport // Recreas de ‘buitenspelkoffer’. De bakfiets herbergt een 7- tal toffe spelletjes, om samen met je collega’s te beoefenen tijdens je middagpauze. Eventjes vertoeven in de buitenlucht, genietend van het lente-/zomerzonnetje en een kwartiertje/halfuurtje op een recreatieve manier bewegen. De gekende en minder gekende spelletjes (Gabaky Classic, strandbal, Waboba Voli, Spikeball, Catch Ball, Frisbee, badmintonset) zijn vrij te gebruiken. Wij hopen alvast dat de spelkoffer veelvuldig geopend zal worden. Wij gaan alvast het goede voorbeeld geven, doe zeker met ons mee!

Stappencompetitie: 1 mei tot 31 mei - de winnaars zijn gekend!

De werkgroep 'bewegen op het werk' (Solidaris/S-sport/Recreas) organiseerde in de maand mei opnieuw een stappencompetitie. Maar liefst 115 deelnemers hadden we, vanuit 15 verschillende diensten. In totaal werden 34.707.003 stappen gezet. Er werden 7 begeleide wandelingen georganiseerd met een gemiddelde deelname van 16 personen. De dienst met de meeste gemiddelde stappen was de dienst Stafmedewerkers. We koppelden deze stappencompetitie aan een goed doel. Per 50.000 stappen ging er 1 euro naar het Fika-huis. Zo verzamelden we een bedrag van 694 euro die werd opgetrokken door Solidaris naar 800 euro. Het Fika-huis is er in de eerste plaats voor wie geconfronteerd werd met verlies van geozndheid. Bij zichzelf of bij iemand die ze kennen. Het fika-huis geeft mensen die ziek zijn/waren nieuwe inzichten. Hoe na ziek zijn ook nog een proces van beter worden komt. Volgende medewerkers winnen een cadeaubon bij Decatlon: - Desimpelaere Ann vanuit het contactcenter - Vandenbroucke Jean-Pierre dienst stafmedewerkers - D'Hondt Cindy sector Oostende Proficiat aan alle winnaars en heel graag voor een nieuwe competitie in 2025 met hopelijk beter weer :-). En wacht niet tot dan om af en toe eens de benen te strekken. Want we zitten teveel en de effecten van dit lang stilzitten kan je NIET wegwerken door een portie beweging achteraf. Je komt er dan gewoonweg niet. Probeer elk half uur stilzitten te onderbreken, door even recht te staan of rond te stappen.

Teambuilding

Een goed team zorgt voor goed werk. Daarom worden jullie ook gesteund om jullie band binnen het team te werken.  Elke dienst krijgt een budget van €25 per medewerker om een teambuilding te organiseren.  Aan dit budget zijn geen voorwaarden verbonden en  het is niet overdraagbaar naar volgend jaar. 

Bedrijfsbadminton

Wil je badmintonvaardigheden aanleren of verbeteren, terwijl je op een gezellige en sportieve wijze met collega's omgaat? De recreatieve activiteit combineert ontspanning met een vleugje competitie en biedt ruimte voor 12 deelnemers.

Beweegwijzer

Ontdek de nieuwe Solidaris Beweegwijzer

Padel

Nieuw in ons aanbod bedrijfssport: padel! Zin om kennis te maken met de snelst groeiende sport ter wereld? Dit is je kans! Padel is, in tegenstelling tot bvb. tennis, een erg toegankelijke sport die door iedereen beoefend kan worden. Met de werkgroep bewegen organiseren we een oefenmoment. Heb je na het oefenmoment de smaak te pakken en krijg je er niet genoeg van? Wel er worden ook initiatiesessies georganiseerd.

Winnaars tafeltennis voorjaar 2024

Proficiat aan de winnaars tafeltennis. De winnaar van poule 1 is Martine Vanrobays, van poule 2 Jelle Debouver en van poule 3 Andy Deneir! Elk kreeg een leuke goodiebag aangeboden door Solidaris. We ontvingen in de wandelgangen heel wat positieve signalen; ‘babbeltje doen met de collega’s’, ‘leuk om even in beweging te zijn tijdens de middagpauze’, ‘jammer dat de wedstrijdjes al gedaan zijn’,… Daarvoor doen we het natuurlijk!

Zin in een sportieve uitdaging, samen met collega('s)?Doe mee aan de buddyrun/buddywalk

Wat is het? Je hebt 2 opties Optie 1: je neemt deel met een team van 2 personen als wandelaar en legt samen 6km af Optie 2: je neemt deel met een team van 3 personen. Loper één loopt 3km en pikt loper twee uit het team op. Samen loop je 3km. Na deze 3km pik je loper drie op. Zo loopt loper 1 in totaal 9km; loper 2 6km en loper 3 in totaal 3km. Praktisch datum: donderdag 26 september locatie: Pres. Kennedypark 10 te 8500 Kortrijk (grasplein Voka/Leiedal) programma: - 17u30 Buddywalk - 18u30 Buddyrun Solidaris zorgt voor jouw inschrijving en de betaling hiervan. Inschrijven kan tot en met16 september. Daarna sluiten we af. Weet dat je bij elke inschrijving als sporter ook verzekerd bent, dat er een tijdsregistratie is en bevoorrading. Tijdens dit event zullen er ook verschillende standjes zijn waar je onder andere iets kan eten. Zo is cateraar Heat aanwezig. (eigen kosten). Een link om je in te schrijven, verschijnt hier binnenkort!

Jij hebt een wil, wij creëren de weg  

Wist je dat je binnen Solidaris de mogelijkheid hebt om gratis, overal en onbeperkt aan jouw persoonlijke groei te werken? Waarom? Omdat jouw geluk bij ons hoog in het vaandel staat.

Webinars

Solidaris biedt je tal van webinars en digitale infosessies aan over verschillende onderwerpen: voeding, rugpijn, stoppen met roken, opvoeding van kinderen, relaties ... Helemaal gratis en gemakkelijk van thuis te volgen. Via deze link vind je de webinars die je kan bekijken wanneer je wil.

GoodHabitz leerplatform

Binnen Solidaris hebben we een e-learningplatform waar je onbeperkt online trainingen kan volgen om jouw digitale, taal-, leiderschaps- en soft skills aan te scherpen. De trainingen zijn te volgen via gsm, op de iPad of via de computer. Je kan zelf bepalen welke training je wil doen, wanneer en waar je dit wil doen en hoeveel tijd je eraan wil besteden. Je kan gemakkelijk een training onderbreken en deze een dag, week of maand later weer oppakken. Daarnaast kan je kiezen uit 130+ verschillende trainingen en daar komen maandelijks nieuwe trainingen bij. Er zit voor iedereen wel een passende training bij.   Veel leerplezier!

Happy Care: verhoog zelf je veerkracht

De HappyCare tool is gebaseerd op principes uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en gezondheidspsychologie. Door middel van een korte vragenlijst krijg je inzicht in je huidige mentale veerkracht, vergezeld van onmiddellijk advies en praktische tips op maat. Ga naar https://www.eap-online.eu/nl. Je kan inloggen met de bedrijfscode 'solidarisWV'

Wist je dat Solidaris beschikt over een Employee Assistance Program (EAP)?

Heb je het moeilijk en heb je het gevoel dat je bij niemand terecht kan? Of heeft een babbel met een collega niet echt geholpen? Met ons EAP bieden we de werknemers een veilige en vertrouwelijke ruimte om te praten over persoonlijke en/of professionele problemen. 

Je kan hier terecht met psychosociale vragen en problemen zoals: 
o    Werk: conflicten met een collega of een chef, pesterijen, stress, ongewenst seksueel gedrag, …
o    Gezin: problemen met partner, opvoeding van kinderen, problemen van kinderen, rouw, …
o    Persoonlijke: alcohol- of drugproblemen, angst, depressie, slapeloosheid, …

Profiteer van deze waardevolle ondersteuning en zet de stap naar een beter mentaal welbevinden! 
 

Laat je inspireren

Meer artikelen
Gezonde voeding

7 tips om aan de verleiding van ultrabewerkte voeding te weerstaan

Iedereen kent het: je gaat naar de supermarkt, en je komt buiten met veel meer dan je eigenlijk nodig had. De verleiding van winkelrekken vol cornflakes, koekjes, snacks en handig comfortfood is dan ook moeilijk te weerstaan. Een gewaarschuwd persoon is er 2 waard, en dankzij deze 7 tips leer je ultrabewerkte producten beter herkennen én kies je gemakkelijker voor gezonde producten.

Lees meer
Gezonde geest

Zo helpt mindfulness bij stress en onzekerheid

Stress en onzekerheid. Hoe ga je daarmee om? Hoe bouw je vertrouwen en de nodige rust op? Mindfulness kan alvast een waardevolle hulp zijn om weer tot jezelf te komen.

Lees meer
Sporten en bewegen

Bewegen makkelijk maken? Praktische tips!

Om voldoende te bewegen, hoef je niet noodzakelijk 4 keer per week naar de fitness te gaan. Ook door te wandelen of thuis te sporten, zorg je ervoor dat je lichaam fit blijft. Met deze tips wordt bewegen voor iedereen een makkie. En niet per se om af te vallen, maar vooral om in prima conditie én gezond te blijven.

Lees meer

"The future depends on what you do today."
- Mahatma Gandhi