Samen bouwen we aan een warme werkplek waar jouw welzijn centraal staat

Bekijk de thema’s.

Ons vitaliteitsprogramma omvat 3 pijlers die de energie een echte boost geven, en ook ‘goesting’ geven om elke dag naar het werk te komen. Met deze thema's reiken we onze collega’s een duurzame levensstijl aan.

Doe mee aan één van onze activiteiten

Stappencompetitie: 1 mei tot 31 mei

We zitten teveel. En de effecten van dit lang stilzitten kan je NIET wegwerken door een portie beweging achteraf. Je komt er dan gewoonweg niet. Probeer elk half uur stilzitten te onderbreken, door even recht te staan of rond te stappen. Solidaris ziet het belang hiervan in en wil je ondersteunen om deze doelstelling waar te maken, met een stappencompetitie. Een dagelijkse wandeling heeft veel voordelen voor je gezondheid: minder stram, minder kans op hoge bloeddruk, betere doorstroming van bloed, positieve impact op je brein. Vanaf nu wisselen geuren en kleuren in de natuur elkaar in sneltempo af. Pak die zonnenstralen! De lente nodigt ons uit om erop uit te trekken. Vooruit met dat lijf! Beweeg met dat lijf!

Teambuilding

Een goed team zorgt voor goed werk. Daarom worden jullie ook gesteund om jullie band binnen het team te werken.  Elke dienst krijgt een budget van €25 per medewerker om een teambuilding te organiseren.  Aan dit budget zijn geen voorwaarden verbonden en  het is niet overdraagbaar naar volgend jaar. 

Bedrijfsbadminton

Wil je badmintonvaardigheden aanleren of verbeteren, terwijl je op een gezellige en sportieve wijze met collega's omgaat? De recreatieve activiteit combineert ontspanning met een vleugje competitie en biedt ruimte voor 12 deelnemers.

Beweegwijzer

Ontdek de nieuwe Solidaris Beweegwijzer

Jij hebt een wil, wij creëren de weg  

Wist je dat je binnen Solidaris de mogelijkheid hebt om gratis, overal en onbeperkt aan jouw persoonlijke groei te werken? Waarom? Omdat jouw geluk bij ons hoog in het vaandel staat.

Webinars

Solidaris biedt je tal van webinars en digitale infosessies aan over verschillende onderwerpen: voeding, rugpijn, stoppen met roken, opvoeding van kinderen, relaties ... Helemaal gratis en gemakkelijk van thuis te volgen. Via deze link vind je de webinars die je kan bekijken wanneer je wil.

GoodHabitz leerplatform

Binnen Solidaris hebben we een e-learningplatform waar je onbeperkt online trainingen kan volgen om jouw digitale, taal-, leiderschaps- en soft skills aan te scherpen. De trainingen zijn te volgen via gsm, op de iPad of via de computer. Je kan zelf bepalen welke training je wil doen, wanneer en waar je dit wil doen en hoeveel tijd je eraan wil besteden. Je kan gemakkelijk een training onderbreken en deze een dag, week of maand later weer oppakken. Daarnaast kan je kiezen uit 130+ verschillende trainingen en daar komen maandelijks nieuwe trainingen bij. Er zit voor iedereen wel een passende training bij.   Veel leerplezier!

Happy Care: verhoog zelf je veerkracht

De HappyCare tool is gebaseerd op principes uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en gezondheidspsychologie. Door middel van een korte vragenlijst krijg je inzicht in je huidige mentale veerkracht, vergezeld van onmiddellijk advies en praktische tips op maat.

Wist je dat Solidaris beschikt over een Employee Assistance Program (EAP)?

Heb je het moeilijk en heb je het gevoel dat je bij niemand terecht kan? Of heeft een babbel met een collega niet echt geholpen? Met ons EAP bieden we de werknemers een veilige en vertrouwelijke ruimte om te praten over persoonlijke en/of professionele problemen. 

Je kan hier terecht met psychosociale vragen en problemen zoals: 
o    Werk: conflicten met een collega of een chef, pesterijen, stress, ongewenst seksueel gedrag, …
o    Gezin: problemen met partner, opvoeding van kinderen, problemen van kinderen, rouw, …
o    Persoonlijke: alcohol- of drugproblemen, angst, depressie, slapeloosheid, …

Profiteer van deze waardevolle ondersteuning en zet de stap naar een beter mentaal welbevinden! 
 

Laat je inspireren

Meer artikelen
Gezonde voeding

7 tips om aan de verleiding van ultrabewerkte voeding te weerstaan

Iedereen kent het: je gaat naar de supermarkt, en je komt buiten met veel meer dan je eigenlijk nodig had. De verleiding van winkelrekken vol cornflakes, koekjes, snacks en handig comfortfood is dan ook moeilijk te weerstaan. Een gewaarschuwd persoon is er 2 waard, en dankzij deze 7 tips leer je ultrabewerkte producten beter herkennen én kies je gemakkelijker voor gezonde producten.

Lees meer
Gezonde geest

Zo helpt mindfulness bij stress en onzekerheid

Stress en onzekerheid. Hoe ga je daarmee om? Hoe bouw je vertrouwen en de nodige rust op? Mindfulness kan alvast een waardevolle hulp zijn om weer tot jezelf te komen.

Lees meer
Sporten en bewegen

Bewegen makkelijk maken? Praktische tips!

Om voldoende te bewegen, hoef je niet noodzakelijk 4 keer per week naar de fitness te gaan. Ook door te wandelen of thuis te sporten, zorg je ervoor dat je lichaam fit blijft. Met deze tips wordt bewegen voor iedereen een makkie. En niet per se om af te vallen, maar vooral om in prima conditie én gezond te blijven.

Lees meer

"The future depends on what you do today."
- Mahatma Gandhi