Vandelanotte Vitality

Samen zetten we dat stapje verder naar energie, levenslust en veerkracht.

Bekijk de thema’s.

Ons vitaliteitsprogramma omvat 3 pijlers die de energie een echte boost geven, en ook ‘goesting’ geven om elke dag naar het werk te komen. Met MOVE, FOOD & MOOD reiken we onze collega’s een duurzame levensstijl aan.

Doe mee aan één van onze activiteiten

Vitality Challenge

Deze challenge laat je proeven van verschillende gezonde gewoontes. Weet jij 9 van de 12 challenges af te vinken? Ga de uitdaging aan en download hier je deelnameformulier.

Zomerfeest: Prijsuitreiking Vitality Challenge

Op vrijdag 8 september sluiten we de zomer af tijdens ons jaarlijkse zomerfeest. Tijdens dit evenement zullen we ook de prijzen uitreiken van de Vitality Challenge. Nog een extra reden om zeker naar het zomerfeest te komen!

Kookworkshop: gezonde lunch — donderdag 14 september van 18u30 tot 19u30 (online)

Een gezonde lunch, dat is met minder toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout, maar met meer vezels, vitaminen en mineralen en andere nuttige stoffen voor je lichaam. Hoe je dit omzet in een echte maaltijd, dat leer je gaandeweg in deze workshop. Met échte ingrediënten maken we eenvoudige en smaakvolle maaltijd die je nadien met het gezin of een buddy op het werk kan opeten.

Vitality Hacks: Triggerpoint massage — dinsdag 10 oktober van 13u tot 13u20 (online)

Deze krachtige 20-minuten workshop geeft je handvaten om spierspanningen te verminderen en je mobiliteit te verbeteren. Je leert eenvoudige technieken om pijnpunten en spierspanningen aan te pakken door te foamrollen met een tennisbal. Zo kan je de negatieve gevolgen van een langdurige zithouding beperken en spierherstel bevorderen.

Workshop slaap-wel — donderdag 9 november van 18u30 tot 19u30 (online)

Slaap is één van de 3 pilaren van een goede gezondheid, naast voeding en bewegen. Slaap is bij uitstek de toegangspoort naar ons prestatievermogen overdag. Iedereen slaapt wel eens slecht! Maar wat is slapen precies, hoe ziet een standaard slaapcyclus er uit? Tijdens deze lezing krijgen de mensen inzicht in hun eigen slaap-waak mechanisme en gaan ze naar huis met een éénvoudig stappenplan om zelf aan de slag te gaan met hun slaapvaardigheid.

Vitality Hacks: Energizers — dinsdag 12 december van 13u tot 13u20 (online)

Een korte pauze? Even wachten op een collega? Waarom gebruik je dat moment niet om te bewegen? Even bewegen kan altijd en overal, zelfs als je zit. Bovendien zorgen beweegtussendoortjes ook voor een mentale break. Zo heb je in no time weer meer energie! Schrijf je in en laat je inspireren door onze reeks bewegingstussendoortjes tijdens deze Vital hacks workshop.

Laat je inspireren

Meer artikelen
Food

7 tips om aan de verleiding van ultrabewerkte voeding te weerstaan

Iedereen kent het: je gaat naar de supermarkt, en je komt buiten met veel meer dan je eigenlijk nodig had. De verleiding van winkelrekken vol cornflakes, koekjes, snacks en handig comfortfood is dan ook moeilijk te weerstaan. Een gewaarschuwd persoon is er 2 waard, en dankzij deze 7 tips leer je ultrabewerkte producten beter herkennen én kies je gemakkelijker voor gezonde producten.

Lees meer
Move

Eerste hulp bij sportdoelen

We willen allemaal ons volste potentieel naar boven halen en dat is goed. Het risico om motivatie te verliezen, blessures op te lopen of niet tevreden te zijn met de resultaten willen we echter vermijden. Hieronder vind je 6 tips die jou kunnen helpen om écht jouw gewenste sportdoelen te behalen. 

Lees meer
Mood

Bye bye piekeren

Staat de binnenkant van jouw hersenpan ook soms roodgloeiend? Zie jij allerlei rampscenario’s in je gedachten verschijnen over dingen die waarschijnlijk zelfs niet gebeuren of bestaan? Lukt het je niet om bepaalde gedachten los te laten? Loop je verloren in je eigen gedachtenjungle? 

Lees meer

"The future depends on what you do today."
- Mahatma Gandhi