Move

Wie niet beweegt, staat stil.

De pijler "Move" draait om de kracht van beweging. Hier vind je inspiratie en begeleiding om een actieve levensstijl te omarmen, op jouw niveau.

 

 

 

The only bad workout is the one that didn't happen. 

Hier bij Vandelanotte geloven we sterk in de kracht van beweging voor een gezond en vitaal leven. Of je nu een fervent sportliefhebber bent of net begint met het verkennen van een actievere levensstijl, deze themapagina is bedoeld om je te inspireren en te motiveren om in beweging te komen.

Beweging is essentieel voor het bevorderen van zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Het regelmatig beoefenen van lichaamsbeweging kan bijdragen aan het versterken van onze spieren en botten, het vermijden van rugproblemen, het verbeteren van onze cardiovasculaire gezondheid en het vergroten van onze flexibiliteit. Maar beweging heeft ook een enorme invloed op ons welzijn. Het kan stress verminderen, ons humeur verbeteren en ons zelfvertrouwen vergroten.

Ontdek verschillende trainingsprogramma's, stretchoefeningen, sportactiviteiten en tips voor het integreren van beweging in jouw dagelijks leven. We staan klaar om je te motiveren en te ondersteunen op jouw weg naar een sterker en energieker lichaam.

We moedigen je ook aan om deel te nemen aan onze Yammer community Vandelanotte Vitality en ervaringen te delen met gelijkgestemde collega's die dezelfde passie voor beweging delen. Samen kunnen we elkaar aanmoedigen, inspireren en ondersteunen op ons pad naar een actiever en gezonder leven.

Dus waar wacht je nog op? Duik verder in dit bewegingsbad en ontdek hoe je in beweging kunt komen en de voordelen van een actieve levensstijl kunt ervaren. We zijn verheugd om je te begeleiden op deze spannende reis naar een vitaal en energiek leven.

Praktische tips rond ergonomie, beweging & sport

Meer artikelen
Move

Eerste hulp bij sportdoelen

We willen allemaal ons volste potentieel naar boven halen en dat is goed. Het risico om motivatie te verliezen, blessures op te lopen of niet tevreden te zijn met de resultaten willen we echter vermijden. Hieronder vind je 6 tips die jou kunnen helpen om écht jouw gewenste sportdoelen te behalen. 

Lees meer
Move

Zitten versus staan: hoe afwisseling kan bijdragen aan een gezondere levensstijl

Een gezonde levensstijl begint bij een gezonde werkdag. Vlamingen zitten gemiddeld 8 uur per dag neer en het is moeilijk te geloven dat dit lange zitgedrag gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Toch wordt veelvuldig zitten bestempeld als ‘het nieuwe roken’.

Lees meer
Move

Hoeveel beweging heb je echt nodig? Een gids voor voldoende bewegen thuis en op het werk

Een gezond en lang leven, daar zit beweging in! In onze drukke levensstijl is het soms moeilijk om tijd te vinden voor lichaamsbeweging. Veel mensen denken dat ze uren per dag in de sportschool moeten doorbrengen om gezond te blijven, maar dat is eigenlijk niet het geval. De vraag is, hoeveel beweging heb je echt nodig?

Lees meer

7 minute work-out: de ideale work-out voor thuis

Met deze 7 minute work-out word je fit in slechts zeven minuten per dag. Je kunt de oefeningen gewoon thuis doen. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een fanatiek sporter, door de variaties zijn de oefeningen voor iedereen toegankelijk.