We doen ♥ ons BEST

Zelfzorg is de sleutel tot het algemeen welbevinden. Mensen kunnen maar voor mensen zorgen als ze eerst goed voor zichzelf kunnen zorgen.

bekijk de thema’s

Ons vitaliteitsprogramma omvat 3 pijlers die de energie een echte boost geven, en ook ‘goesting’ geven om elke dag naar het werk te komen. Met MOVE, FOOD & MOOD reiken we onze collega’s een duurzame levensstijl aan.

Doe mee aan één van onze activiteiten!

triggerpoint rondgang — di 27 februari (voormiddag)

'We doen ♥ ons BEST' komt naar je toe! Tijdens een rondgang op de afdelingen geeft Nils je handvaten om spierspanningen te verminderen en je mobiliteit te verbeteren. Je leert eenvoudige technieken om pijnpunten en spierspanningen aan te pakken door te foamrollen met een tennisbal.

Tournée Minérale - februari

'Tournée Minérale' blaast in 2024 zeven kaarsjes uit! De campagne van VAD/De Druglijn roept opnieuw iedereen op om in februari - voor het eerst of opnieuw - een maand lang geen alcohol te drinken.

kookworkshop: gezonde lunch — woe 20 maart om 19u (online webinar)

Een gezonde lunch, dat is met minder toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout, maar met meer vezels, vitaminen en mineralen en andere nuttige stoffen voor je lichaam. Hoe je dit omzet in een echte maaltijd, dat leert diëtiste Deborah je gaandeweg in deze workshop. Met échte ingrediënten maken we eenvoudige en smaakvolle maaltijd die je nadien met het gezin of een buddy op het werk kan opeten. Je krijgt op voorhand je boodshappenlijstje.

fit en fun workout — april

Tijdens een bootcamp worden verschillende trainingsmethoden gecombineerd, zoals cardio-oefeningen, krachttraining, intervaltraining en teambuildingactiviteiten. De trainingen zijn gericht op het versterken van de spieren, het vergroten van het uithoudingsvermogen, het verbeteren van de flexibiliteit en het verbranden van calorieën. Toegankelijk voor zowel beginners als ervaren sporters.

workshop vaardigheden voor een veilige (elektrische) fietser — mei

Meer mensen fietsen naar het werk, maar jammer genoeg gebeuren er nog veel fietsongevallen. Daarom leer je in deze workshop bewuster omgaan met risico’s op de weg en zal je je fietsvaardigheden opfrissen. De belangrijkste verkeersregels voor fietsers komen aan bod en we bespreken in groep hoe je best reageert op verschillende verkeerssituaties. Zoals je gedrag aanpassen aan de weersomstandigheden, de drukste tijdstippen vermijden of risico’s op je traject inschatten. In het praktijkgedeelte focussen we op fietsbeheersing en fietsvaardigheid. Je krijgt hierbij tips van de lesgevers over de correcte afstellingen van de fiets (zadelhoogte, bandenspanning, onderhoud ketting en remmen). Aansluitend zijn er een hele reeks oefeningen om de fiets- en stuurvaardigheid te verbeteren: slalom, rijden over diverse ondergronden, remtechniek, kijktechnieken en trage manoeuvres. Dit is een opleiding voor alle soorten fietsen, behalve voor de speedpedelec.

laat je inspireren

Meer artikelen
Move

Eerste hulp bij sportdoelen

We willen allemaal ons volste potentieel naar boven halen en dat is goed. Het risico om motivatie te verliezen, blessures op te lopen of niet tevreden te zijn met de resultaten willen we echter vermijden. Hieronder vind je 6 tips die jou kunnen helpen om écht jouw gewenste sportdoelen te behalen. 

Lees meer
Food

Gezonde tussendoortjes op het werk

We weten allemaal dat het niet altijd gemakkelijk is om tussendoortjes te vinden die zowel lekker, gezond én vullend zijn. Toch zijn er veel opties die jouw pauze extra smakelijk kunnen maken. Welke zijn dit dan? In deze blog vind je een lijstje terug waar je eventueel wat inspiratie kunt uit halen.

Lees meer
Mood

Mental health: podcasts

Heb jij soms nood aan raad en inspiratie? Of luister je graag naar iets anders dan muziek tijdens een autorit? Dan kunnen podcasts wel iets voor jou zijn.

Lees meer

"The future depends on what you do today."
- Mahatma Gandhi

De werkgroep staat voor je klaar!

'We doen ♥ ons BEST' is een project door collega's, voor collega's. Onze vaste werkgroep verwelkomt enthousiast input van andere collega's die willen bijdragen aan onze activiteiten. Want samen gaan we dat stapje verder.  

Jouw inbreng is dus van onschatbare waarde. Heb je een leuk idee, een talent of suggestie dat ons welzijn kan versterken? Laat het ons weten!