activiteiten

WZC Sint-Camillus zet zich in voor het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer. We bieden een gevarieerd aanbod van activiteiten die aansluiten bij de thema's MOVE, MOOD & FOOD. Onze activiteiten zijn geschikt voor alle collega's, en voor verschillende generaties, van generatie Z tot babyboomers. Of je nu een couch patato bent of een sportfanaat, er is voor iedereen een passend aanbod.

Doe mee aan één van onze activiteiten!

triggerpoint rondgang — di 27 februari (voormiddag)

'We doen ♥ ons BEST' komt naar je toe! Tijdens een rondgang op de afdelingen geeft Nils je handvaten om spierspanningen te verminderen en je mobiliteit te verbeteren. Je leert eenvoudige technieken om pijnpunten en spierspanningen aan te pakken door te foamrollen met een tennisbal.

Tournée minérale - februari

'Tournée Minérale' blaast in 2024 zeven kaarsjes uit! De campagne van VAD/De Druglijn roept opnieuw iedereen op om in februari - voor het eerst of opnieuw - een maand lang geen alcohol te drinken.

kookworkshop: gezonde lunch — woe 20 maart om 19u (online webinar)

Een gezonde lunch, dat is met minder toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout, maar met meer vezels, vitaminen en mineralen en andere nuttige stoffen voor je lichaam. Hoe je dit omzet in een echte maaltijd, dat leert diëtiste Deborah je gaandeweg in deze workshop. Met échte ingrediënten maken we eenvoudige en smaakvolle maaltijd die je nadien met het gezin of een buddy op het werk kan opeten. Je krijgt op voorhand je boodshappenlijstje.

fit en fun workout — april

Tijdens een bootcamp worden verschillende trainingsmethoden gecombineerd, zoals cardio-oefeningen, krachttraining, intervaltraining en teambuildingactiviteiten. De trainingen zijn gericht op het versterken van de spieren, het vergroten van het uithoudingsvermogen, het verbeteren van de flexibiliteit en het verbranden van calorieën. Toegankelijk voor zowel beginners als ervaren sporters.

workshop vaardigheden voor een veilige (elektrische) fietser — mei

Meer mensen fietsen naar het werk, maar jammer genoeg gebeuren er nog veel fietsongevallen. Daarom leer je in deze workshop bewuster omgaan met risico’s op de weg en zal je je fietsvaardigheden opfrissen. De belangrijkste verkeersregels voor fietsers komen aan bod en we bespreken in groep hoe je best reageert op verschillende verkeerssituaties. Zoals je gedrag aanpassen aan de weersomstandigheden, de drukste tijdstippen vermijden of risico’s op je traject inschatten. In het praktijkgedeelte focussen we op fietsbeheersing en fietsvaardigheid. Je krijgt hierbij tips van de lesgevers over de correcte afstellingen van de fiets (zadelhoogte, bandenspanning, onderhoud ketting en remmen). Aansluitend zijn er een hele reeks oefeningen om de fiets- en stuurvaardigheid te verbeteren: slalom, rijden over diverse ondergronden, remtechniek, kijktechnieken en trage manoeuvres. Dit is een opleiding voor alle soorten fietsen, behalve voor de speedpedelec.